Pět Zásadní Tipy Pro Výlet Do Budapešti


budapest events

Pokud jde se týká cestování do budapešť, existuje několik návrhů, díky kterému budete ještě více rozkošným. Budapešť jako jedno z nejvíc živých a nádherných měst, Budapešť nabízí obrovský výběr destinací, výborné kuchyně a hojné pozadí čeká na nalezení.

Přímo Zde Je 5 Důležitých Tipů Pro Cestování Do Budapešti.

1. Přijměte Hromadná doprava:

Budapešť má dobře vyvinutý a účinný systém veřejné dopravy, který zahrnuje autobusů, lanovek a metra . Procházení městem používáním veřejné dopravy není jen nákladově efektivní nicméně také dodává místní. Získání karty Budapest Card, která dodávky neomezeno dostupnosti k veřejné dopravě a zcela zdarma vstup do několika muzeí a turistických atrakcí.

Systém metro je zejména praktický pro dojetí různých částí města rychle . Existují čtyři linky city, každá je barevně odlišena, takže je srozumitelné a použít. Autobusy a tramvaje jsou stejně důvěryhodné a pokrývají celé město, umožňují prozkoumání jak historický hrad Buda, tak dynamickou stránku Hmyzu s lehkostí.

2. Užijte si Termální Koupelny:

Jednou z budapešťských známých destinací jsou její termální koupelny. Město je proslulé svými mnohými přírodními teplými prameny a návštěvou termálních koupelna je musit pro skutečně autentickou budapešťskou zkušenost. Termální lázně Széchenyi Koupelna, nacházející se v městském parku, jsou největší a mezi nejvíc legendárních koupelny v Evropě. Gellért Baths, sídlící v nádherném secesním budova, je další preferovaný možnost.

Pamatujte vzít si své plavky, protože mnoho koupelen má jak vnitřní, tak venkovní bazény. Ať už hledáte relaxaci nebo společenskou prostředí, budapest je termální koupelny použití jediný svého druhu a omlazující zážitek.

3. Objevte řeku Dunaj:

Budapešť je rozdělena přímo na dva části úžasným řekou Dunaj: Buda a Hmyz. Objevování obou břehů řeky je důležité pro uvědomit si různorodou osobnosti města. Přejděte renomovaný Řetězový most, který připojuje Buda a Bouka, a projděte se po Dunajské promenádě památky na panoráma města.

Přemýšlejte cestování, abyste byli svědky míst osvětleno večer, vývoj okouzlující prostředí. Výletní lodě zásobování jiné perspektiva budapešťské architektury, včetně parlamentu budova a Budínský hrad a jsou nezapomenutelným prostředkem, jak chytit přitažlivost města.

4. Ponořte se sami do maďarské jídla:

Maďarské jídlo je chutné, vášnivé a odráží bohaté historie národa. Ne příležitost pochutnat si na typických jídlech jako jako guláš, smokeshaft koláč (kürtőskalács) a lángos (smažený mazanec). Prohlédněte si místní trhy, jako je Velká tržnice, až po ukázkový rozsah maďarských lahůdek , sestávající z paprikově kořeněných klobás a ručně vyrobených lahodných čokolád.

Chcete-li skutečný zážitek z maďarského stravování, odvážte se za turisty lokací a vyzkoušejte menší, rodinné jídelny, kde si můžete ochutnat autentické příchutě a ocenit útulný vstřícnost místních.

5. Mějte na paměti Currency a jazyk:

oficiální peněz v Maďarsku je maďarský forint (HUF). I když některá místa mohou přijmout eura, je doporučeno vyměnit své peníze za forinty, abyste se držet se dál negativní směnný kurz měn. Mnoho zařízení v budapest schválit kreditní karty, zatím mít nějakou hotovost dostupné pro menší prodejce nebo trhy jsou vždy užitečné.

Angličtina se rozsáhle mluví v rekreantech místech, nicméně se učí pár zásadních maďarské výrazy mohou vylepšit vaše zkušenosti a demonstrovat vaše ocenění pro regionální kulturu. Obyvatelé hodnotu iniciativy, i když je to prostě jednoduché „köszönöm“ (děkuji ) nebo "szia" (ahoj).

Na závěr, Budapešť je město, které bezchybně mísí minulost a současnost, nabízí hojná tapisérie zážitků pro každého rekreanta. přijetí hromadné dopravy, dopřejte si termálních koupelnách, objevování řeky Dunaj, vychutnávat maďarskou kuchyni a má na paměti měnu a jazyk, zajistíte a pohlcující prohlídka tohoto fascinujícího evropského drahokamu.

Comentarios

Entradas populares de este blog

5 Guidelines For Mountain Biking Newbies

Points You Need To Know Prior To Taking A Trip To Sri Lanka